DECEMBER 2021: BB VIZIJE za 2022

Ob zaključku starega in s pogledom že usmerjenim v novo leto člani BB ekipe z vami delimo svoje poglede na vodenje z vizijo in vrednotami.

Ksenija:

Moja vizija je močno povezana z mojo temeljno vrednoto ljubezen. Verjamem v medsebojno razumevanje in spoštovanje. Želim si živeti in delovati v okolju, ki sprejema drugačnost kot priložnost za rast in učenje. Še naprej sebe in druge podpirati pri raziskovanju manj uhojenih poti in iskati rešitve na izzive našega časa izven obstoječih sistemov in načinov funkcioniranja. Moje sanje o boljšem svetu, kot ga poznam, danes ostajajo žive.

Andrej:

Verjamem, da ima vsak posameznik in vsako podjetje svoje poslanstvo. Moje poslanstvo je pomagati pri njihovem odkrivanju in načinu izpolnjevanja ter spodbujanju drzne ambicioznosti pri postavljanju in doseganju ciljev. S tem pa je povezano tudi iskanje novih poslovnih modelov, ki temeljijo na spoštovanju, zaupanju in dialogu, v katerem zmaga najboljša ideja in v katerem ustvarjamo skupno vrednost za vse deležnike.

Uršula:

Imeti oblikovano vizijo zame pomeni sanjati o prihodnosti, ki je še ni, in hkrati verjeti, da bo. Priti do prave vizije – take, ki vleče naprej, motivira, ko zmanjka energije, daje smer, ko smo izgubljeni, je lahko naporno delo; a poplačano, ko jo enkrat najdemo. Pravo delo se s tem, ko si zastavimo prihodnost, ki jo želimo oblikovati, zares šele začne. Nič nam ne pomaga jasna vizija, če je nismo pripravljeni podpreti z akcijo in jo uresničevati vsak dan. Zato postaviti jasno vizijo pomeni sprejeti odgovornost, da si redno postavljamo vprašanje »ali s tem sledimo naši viziji« in biti pripravljeni ukrepati, ko je odgovor »ne«. 

Anja:

Pride takšno leto, ko je pogled v prihodnost zamegljen in se jasna vizija izmika. Leto 2021 je to preizkušnjo prineslo na vseh ravneh – od osebnega do poslovnega. Kako od tukaj naprej in kaj je fokus na obzorju? Osnovna vizija ostaja – podpirati spremembe na boljše. Kje je os tega odgovora in kaj čas od nas zahteva pa je kompleksno vprašanje, ki vabi k skupnim premislekom in odgovornim odgovorom. Ker ko vizijo imamo, jo je potrebno tudi resno vzeti in se ji vztrajno približevati. Naj bo leto 2022 polno boljših, deljenih in neustrašnih vizij. 

Previous
Previous

JANUAR 2023: KPI, SMISEL IN DOMIŠLJIJA

Next
Next

NOVEMBER 2021: Neodvisnost od polja